);">

Hoe zou Wibaut anno nu compromisloos
het woningtekort aanpakken?

Event 2017

Vier jonge, creatieve talenten kregen op donderdag 26 januari 2017 de kans om oplossingen te bedenken én te presenteren voor het nijpende woningtekort in Amsterdam. Het evenement vond plaats in B.Amsterdam, een concept dat mede door Wiechert is opgezet. De inspirerende en uiteenlopende presentaties werden beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit: Laurens Ivens, Liesbeth van der Pol, Zef Hemel en Hans van Veggel. De winnaar van de avond was Niraj Sewraj met zijn inspirerende “Bee Hives” concept waarbij je als bewoner aandeelhouder wordt van je eigen woonomgeving. Bovendien sprak Constantijn van Oranje over zijn ervaring als huurder in B.Amsterdam en ondernemerschap. Lieke van Lexmond was de moderator van de avond.

De avond werd afgesloten met een mooi drie gangen diner en de prijsuitreiking in Restaurant Bureau, op de bovenste verdieping van B. We kijken terug op een zeer geslaagd evenement dat mede door de aanwezigheid circa 200 vastgoedprofessionals een groot succes was. Voor een sfeerimpressie van het event kun je hieronder de video en de foto’s bekijken en het artikel uit Vastgoedvisie lezen.

The Case

Aan het begin van de vorige eeuw zette Wethouder Wibaut zich in voor grootschalige volkshuisvesting, met name door veel arbeiderswoningen te bouwen.

De wereld is veranderd, maar net als toen dreigt er nu ook een ernstig tekort aan betaalbare woningen. Hoe zou Wibaut anno nu compromisloos het woningtekort aanpakken?

The Pitch

Wat is jouw ultieme, meest ingrijpende, strategisch, ruimtelijk of politiek voorstel voor de stad Amsterdam waarmee op korte termijn antwoord wordt gegeven op de vraag naar (betaalbare) woningen?

Sprekers 2017

Niraj Sewraj (Winnaar)

Adviseur Kennismanagement, BPD Europe

Studio Knol

Amsterdams designstudio met een goed gevoel voor fictie.

Silvie Bruijning

Tendermanager en projectontwikkelaar, afdeling “grote projecten” utiliteitsbouw, Dura Vermeer Vastgoed

Jurrian Knijtijzer

Managing Director and Founder at Finch Buildings