);">

(How) can the real estate industry become antifragile
to an unpredictable future?

Event 2018

Op donderdag 18 januari 2018 organiseerde Stichting Wiechert haar tweede spetterende event voor jonge vastgoedtalenten. De locatie was wederom in B. Amsterdam, een concept dat mede door Wiechert is opgezet. Ditmaal gingen de gasten in debat over technologie in het vastgoed. Hoe snel gaat de technologische ontwikkeling, welke invloed heeft dit op de vastgoedmarkt en zien de Young Talents hier bedreigingen in of juist kansen?

In een DWDD-achtige setting brandde het debat los. Onder de bezielende leiding van gastvrouw Susanne Heering werden kritische vragen gesteld aan tafelgasten Lesley Bamberger (Kroonenberg Groep), Xander Bueno de Mesquita (QO Hotel) en de vier Young Talents; Bob Hendrikx (The Motown Movement), Ferdinand Grapperhaus (PHYSEE), Maud Bruggeling(SITE urban development) en Werner van Sprundel (Colliers).

Ter inspiratie en ondersteuning van het debat lieten zowel de Young Talents als Jorus Everaerd fragmenten zien aan het publiek. Jorus Everaerd had tweemaal een inspirerende talk en liet zijn licht schijnen op de razendsnelle technologische ontwikkelingen alsook het ontbreken daarvan in de vastgoedsector en liet de aanwezigen nadenken over de ethische vraagstukken die technologie met zich meebrengt.

Dichter Justin Samgar vatte de avond poëtisch samen waarna het programma werd voortgezet op de bovenste verdieping in restaurant Bureau. Bijna 200 vastgoedprofessionals genoten daar, na een toast van Marijn Schenk de broer van Wiechert, van een culinair drie gangen diner. Tussen het voor- en hoofgerecht gaf MieR een scherpe, energieke cabaret performance als luchtige onderbreking.

De avond werd afgesloten met de prijsuitreiking voor de meest veelbelovende Young Talent. De winnaar van de avond was Ferdinand Grapperhaus die met zijn innovatieve start-up PHYSEE nu al impact uitoefent op de vastgoedsector.

The case

Een debat over technologie in het vastgoed. Hoe snel gaat de technologische ontwikkeling, welke invloed heeft dit op de vastgoedmarkt en zien de Young Talents hier bedreigingen in of juist kansen?

The pitch

Sprekers 2018

Werner van Sprundel

Director Data Analytics/Innovation bij Colliers International

Maud Bruggeling

Real Estate Developer bij Lingotto

Ferdinand Grapperhaus (Winnaar)

CEO at PHYSEE | Digital Leader World Economic Forum

Bob Hendrikx

Founder The Motown Movement

Organisatie 2018

RODERIK MACKAY

Egeria Real Estate Development

DIRK DEKKER

Being Development

RON VAN DEN BERGE

Van Gool Elburg

AMBER HUIZINGA

Kwadraat H (voorheen COD | development pioneers)