);">

HEEL HOLLAND BOUWT

Event 2023

Op donderdag 8 juni 2023 vond de 7de editie van het Stichting Wiechert Event plaats met het thema “Heel Holland Bouwt”:  de woningbouwopgave waar Nederland de komende jaren voor staat.

De middag werd gehost door Valerio Zeno, die het publiek mee nam in de verschillende programma onderdelen van de middag en avond – met een culinair randje. Het podium was allereerst voor Joris Bijdendijk, chefkok van restaurants RIJKS en Wils. Met de ‘passie voor koken’ die Wiechert met hem deelde, nam hij iedereen mee in zijn visie in de zoektocht naar talent in de keuken, maar ook in de uitdagingen die ondernemerschap met zich meebrengen. De paralellen met de wereld van vastgoed en bouw waren inspirerend.

Het hoofdgerecht van het event werd gevormd door de strijd om de titel voor de “Best Young Talent 2023”, in de setting van ‘Heel Holland Bakt’. In vier teams, gevormd envoorbereid door een expert en een young talent, zoomden de young talents met hun presentaties in op de woningbouwopgave in Nederland. Hoe kan het beter, innovatiever, efficiënter, duurzamer – maar vooral hoe bouwen we 900.000 woningen tot 2030?

Onder toeziend oog van een professionele jury, gevormd door Gerard Loozekoot (UN Studio), Martine Grundemann (Zadelhoff) en Diederik Dam (Dam & Partners), werden de teams na afloop van iedere presentatie kritisch bevraagd. Vanuit het publiek was er de gelegenheid om te reageren op de stellingen. Ook een persoonlijke video bijdrage van minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening mocht in dit thema niet ontbreken.

Na een overtuigend betoog over wederzijds vertrouwen en meer onderlinge samenwerking tussen publiek en privaat, is Michiel Rogaar uitgeroepen als (Young) Talent van 2023! De avond werd in Bar Bistro Bureau afgesloten met heerlijk eten en drinken met ondergaande zon op het dakterras, met muziek door de AMF Jazzband.

Organiserend comité: Jip Vorstermans, Yanti Rabelink, Ferdi Koornneef en Nena Rood (Best Young Talent van 2022)

De volgende personen namen in teams deel aan ‘Heel Holland Bouwt’:

Experts

Thomas van der Heijden – DRS makelaars

Charlotte Griffioen – MVSA Architects

Menno Ploeger – NSI

Wim Beelen — Larendael

Young Talents

Abigail van de Port – NSI

Michiel Rogaar – MOOS

Marnix Beudeker – Boelens de Gruyter

Charlotte Uiterwaal – Lister